Terug

Hoe onderhoud ik mijn gepoedercoate producten

Poedercoating is een erg sterke laklaag die het staal goed beschermd. Het is alleen niet zo dat dit geen onderhoud nodig heeft. Door het gepoedercoate staal regelmatig schoon te maken krijgt deze een langere levensduur.

De poedercoating schoonmaken, hoe doe je dat? Het gepoedercoate product houdt op de lange termijn vuil vast, dat gaat uiteindelijk ten koste van de levensduur van het product. Daarom is het regelmatig reinigen van producten met een poedercoating zeker niet overbodig. Bij lichte tot gewone vervuiling is twee keer per jaar reinigen voldoende. wanneer er een sterkere vervuiling is opgetreden, dan is vaker reinigen aan te raden. 

Poedercoating schoonmaken kan je het beste doen met lauw water, een doek of zachte borstel en een milde zeepoplossing. Maar als dat niet genoeg is en je liever een reinigingsmiddel wilt gebruiken, kies dan voor een neutrale vloeistof, die niet krast en de materialen niet aantast. Daarvoor zijn wasmiddelen met een maximale pH-waarde tussen 5 en 8, zoals voor de reiniging van glas, heel geschikt.

Wat je daarna moet doen is naspoelen met veel water, gebruik hiervoor geen hogedrukreiniger want dit kan schade aan je product veroorzaken. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »